«

»

Dva závody v osmi dnech!-2

Než se sezóna dovolených rozběhne naplno, stihnou bikeři, kteří mají v oblibě MTB Superior COLORprofi Pohár Drahanské vrchoviny hned dva závody, kterými tento seriál pokračuje o dvou nadcházejících sobotách. Nejdříve pohostí rajdry obec bikingu vpravdě zaslíbená – Valchov – a po ní se kolotoč regionálního seriálu závodu horských kol pootočí do sousední obce Žďárné.

Čekají nás tedy závody s pořadovými čísly 4 a 5 a bude zajímavé sledovat, jak se na účasti, která je letos k naší velké radosti stabilně nadprůměrná,  projeví doba začínajících prázdnin a dovolených. První v pořadí z dvojbloku blížících se podniků, Valchovské „Monte Carlo“, je zároveň po Benešově druhým „Grand Slamem“ a při této příležitosti připomenu, že to byl z Benešova Jirka Ošťádal (Enjoy Riding Team) spolu s Lucií Krupovou (Remerex Scott Kolín), kteří zvítězili v závodě této kategorie, kterých je letos vypsáno celkem 5 (oproti minulému roku  chybí Spešov s Bořitovem, s Benešovem a Valchovem se letos jako „Grand Slam“  počítají ještě i Boskovice, Okrouhlá a nově i Nové Město na Moravě).

Na technických a náročných valchovských tratích, na kterých se i letos pojede závod štafet, a kterým vévodí legendární terénní pasáž „Písečák“, by měli z loňska obhajovat v elitních kategoriích vítězství Ondřej Fojtík (Force KCK Zlín) s Lucií Veselou (GT Opportunity), která zajela výborně poslední závod Českého poháru horských kol minulý víkend v Bedřichově (dojela 9. v závodě, který ovládla legendární a nestárnoucí Polka Maja Wloszczowska). Určitě si vzpomenete i na loňský parádní souboj v kategorii juniorů a kadetů, kdy si to o prvenství do posledních metrů rozdávali Jakub Říman s Honzou Zatloukalem (oba Cyklotým Kolárna). I oni letos jezdí pravidelně závody MTB Českého poháru a patří v něm v kategoriích junior (Říman) a kadet (Zatloukal) k absolutní špičce. A protože Valchovská trať je bikery hodně oblíbená, a protože pořadatelský team v čele s pracovitým Josefem Barákem je zde vždy bezchybný, dá se očekávat, že i letošní valchovské „Monaco – Monte Carlo“ by  bikeři  a bikerky měli poctít svojí účastí v  hojném počtu! Těšíme se na Vás tím více, když to klíčové – tj. počasí, má být v sobotu na kvalitní biking vpravdě „all exclusive“! Zde mrkněte již na oficiální, rozhodčími schválené propozice:

PDV – 2018_valchov XCO_propozice

Plánky tratí si ověřte zde: